Vermeulen Marie-Paule

Paul Saye

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BANKET VAN ZONDAG 19 OKTOBER 2019

Vanaf 12 uur werden in de ons intussen vertrouwde zaal “Salons Roskam” de deelnemers verwelkomd voor ons jaarlijks banket. 144 deelnemers kwamen vlotjes binnen alwaar het aperitief met bijhorende hapjes stond te lonken.
Iedereen nam plaats aan de hun aangewezen tafel en ik nam als voorzitter even het woord om iedereen welkom te heten en nog een en ander toe te lichten.

Beste vrienden,

Neen, jullie kunnen nog niet direct beginnen eten, sorry, eerst nog een welkomstwoordje.
’t Zijn 3 bladzijden, maar: gene paniek, ‘t zijn heel grote letters, tja, ’k ben ook geen 3 x 7 meer.
Ik heb hopelijk iedereen persoonlijk kunnen verwelkomen bij het binnenkomen. Indien niet, heet ik nu dan maar in naam van heel het bestuur iedereen ‘officieel’ hartelijk welkom!
Vandaag mogen wij volgende genodigden welkom heten: de heer Paul Saye, voorzitter van het Sociaal Fonds en zijn echtgenote. Dankzij de sponsoring van SOFO kunnen de kringen hun werking verder blijven zetten. Waarvoor onze dank.
Mogen we ook verwelkomen: erevoorzitter Daniël Verbeke en partner.
De heren erevoorzitters Jan Scheerlinck en Robert De Rudder laten zich verontschuldigen maar wensen ons allen een gezellig samenzijn. En spijtig, maar dhr. André Vandenbruaene, echtgenoot van erevoorzitter mevrouw Lieve Janssens, heeft door omstandigheden op het laatst ook moeten afzeggen.
Sinds het banket van vorig jaar hebben wij spijtig genoeg afscheid moeten nemen van 23 leden. De leden die er dit jaar om gezondheidsredenen niet bij kunnen zijn wensen wij een spoedig herstel en wij hopen ze hier  volgend jaar opnieuw te mogen verwelkomen.
We zijn hier nu met 144 deelnemers. We zijn blij dat zoveel leden van dit banket gebruik maken om de sociale contacten met de leden verder te onderhouden en te bevestigen.
Wij hopen stiekem dat uw aanwezigheid tevens een blijk is van waardering voor de activiteiten die het bestuur organiseert. Een bestuursploeg waarvan ik sinds begin 2019 de eer heb de voorzitter te zijn. Een ploeg waar ik heel fier op ben! Ik kan u alvast verzekeren dat zij alles doen om alle activiteiten goed en vlot te laten verlopen.
We hebben een moeilijke opdracht voor de boeg. Na Daniël die vorig jaar zijn mandaat moest beëindigen, stoppen eind dit jaar Gisèle en Martine als vaste waarden in het bestuur. Een pak ervaring smelt weg. Ik wil hen dan ook uitdrukkelijk bedanken voor hun intense en nooit aflatende inzet. Evenals de partners Tonny en Luc. We weten alvast dat we op de hulp en goede overdracht van kennis door onze dames  kunnen rekenen.
We kunnen gelukkig rekenen op enkele nieuwe mensen die hun schouders onder dit mooie project zetten. Namen…? Neen nog niet, nog even geduld… Het is nog niet ‘officieel’… Spannend!
Alle bestuursleden zullen alles in het werk stellen om de continuïteit te verzekeren zodat we verder kunnen genieten van een mooi en uitgebreid activiteitenaanbod.

-- Zo hadden we dit jaar dagreizen naar Zeeland-Yerseke en Heuvelland en bedrijfsbezoeken aan Tomato Masters en Dovy keukens. Dit zal volgend jaar niet minder zijn.
-- De fietsvakantie en het wandelweekend kenden een grote bijval en zijn prima verlopen en we hadden het goede weer mee. We zijn reeds gestart met de voorbereidingen voor volgend jaar.
-- Begin volgend jaar mag je in het krantje een aankondiging verwachten van een meerdaagse reis naar Slowakije. We zullen polsen naar jullie interesse om deze reis in 2021 al dan niet te organiseren. Het wordt een reis met het vliegtuig deze keer, de verplaatsingen ter plekke zijn met de bus.
-- Op ons lentefeest mochten we onze collega Dirk Evenepoel en zijn broer Walter verwelkomen. Via volksliederen leerden we een mondje ‘pajots’. Voor ons eindejaarsfeest hebben wij collega Jean-Pierre De Groote uitgenodigd die ons meer zal komen vertellen over Chili. Alle aanwezige leden zullen opnieuw kunnen deelnemen aan een tombola met een grote variatie aan mooie prijzen. Wij hopen u daar talrijk te mogen verwelkomen! Vergeet u niet in te schrijven.
-- De bijkomende activiteit die vorig jaar werd opgestart, de petanqueclub, kent een grote bijval. Tweemaal per maand wordt er door een vijfentwintigtal deelnemers duchtig met de ballen gespeeld. Heb je interesse? Laat je verleiden en vervoeg deze toffe ploeg.
Het volledig overzicht van al onze activiteiten van dit jaar wordt zoals gebruikelijk uitvoerig toegelicht op  onze Statutaire Vergadering, die eveneens hier zal plaatsvinden op dinsdag 14 januari 2020.

Noteer de datum alvast in jullie agenda. Ik nodig jullie graag uit op de vergadering en op de aansluitende receptie met lekkere hapjes.
Onnodig te vermelden dat u alle toekomstige activiteiten terugvindt in ons 2-maandelijks krantje en op onze website. De website die nog steeds wordt aangevuld en onderhouden door Daniël Verbeke.   
Dank je Daniël.
Vermeulen stop er nu maar mee, de mensen hebben honger!  
Smakelijk en geniet! Dank U.”

We konden dan starten met datgene waarvoor iedereen er was: lekker eten in aangenaam gezelschap.

Spiesje van Sint-Jakobsvruchten, Pancetta en Scampi’s
Parelpasta, Kalfsjus, Kappertjes, Chardonnay mousseline

**
Heldere bouillon van Bosduifjes
Portobello, Kruidenflensjes, “Fine Champagne” Cognac

**
Kalfstournedos met Kalfszwezeriken
Bloemkoolstructuren, Butternutpompoen, Duxelle van Bospaddenstoelen, Vleesjus

**
Wandeling van Nagerechtjes “ Salons Roskam “
**
Mokka

Na het tussengerecht gaf ik graag het woord aan de heer Paul Saye.
Hij was enthousiast over de opkomst voor het banket en vol lof over het aantal activiteiten die onze kring organiseert. Hij wees op de kwaliteit, het plezier en de vriendschap die in onze activiteiten zijn te vinden.  Ondanks de minder gunstige beleggingssfeer van deze tijd kon hij ons alvast verzekeren dat de sponsoring van de kringen onverminderd verdergaat en dat horen we graag.
Hij gaf mee dat hij graag naar Gent komt omdat hij weet dat het eten hier altijd lekker is en hij liet ons derhalve graag verder genieten van de kalfstournedos die er nog aankwam.
Na een ‘wandeling’ langs het uitgebreide dessertbuffet en het genieten van een lekkere mokka, liepen de salons rond 18 uur leeg.

Dit was alweer een heel aangename dag, leuk gezelschap en lekker eten!
Verslag: Marie-Paule Vermeulen


 

 

 

©copyright 2008 daniel.verbeke | feedback