INFO WANDELWEEKEND VAN 4 t.e.m. 6 OKTOBER 2024 IN DE WESTHOEK.

Wandelen

INFO WANDELWEEKEND VAN 4 t.e.m. 6 OKTOBER 2024 IN DE WESTHOEK.
 

Beste wandelliefhebbers,
 

Na de zeer gezellige en prachtige wandelweekends te Wervik in 2022 en te Herentals in 2023, beslisten we om in 2024 nog een volgende editie eraan toe te voegen.
 

Voor ons 8ste wandelweekend blijven we dit jaar opnieuw wandelen in ons eigen land en kiezen we voor de Westhoek. De streek haalde de laatste maanden regelmatig de tv-uitzendingen; enerzijds negatief met de grote overstroming die de hele IJzervlakte blank zette, anderzijds aangenaam met de reeks “Chantal”. Kijkers hiervan kennen zeker ‘Loveringem’. Ja, daar trekken we heen. Jullie moeten dit niet op de wegenkaart of op internet zoeken hé; dit bestaat uiteraard niet. Het is samengesteld uit Lo-Reninge en Alveringem. Als verblijf kozen we voor Hotel Hinterland in Izenberge, deelgemeente van Alveringem.


We kunnen prachtig wandelen en genieten in de vlakke polders van de IJzervallei. We zullen de vrijdagvoormiddag starten met een korte wandeling in en rond de kleine stad Lo (stadsrechten sedert 1167). We zullen hier reeds enkele opnamelocaties zien. In de namiddag starten we een wandeling van 6 km aan het hotel. Onderweg bezoeken we het pittoresk ‘Openluchtmuseum Bachten de Kupe’.


De zaterdag verplaatsen we ons kortbij met de auto om 2 lussen van 8 km te wandelen in de poldernatuur rond de IJzer te Fintele. Hopelijk gebeurt dit bij normale waterstand. Ook hier zullen jullie tv-beelden herkennen, maar hopelijk zonder watermassa.


De zondagvoormiddag, na het uitchecken, verkennen we ‘De Blankaart’, een prachtig provinciaal natuurdomein aan de IJzer ten zuiden van Diksmuide. Het is een uitgebreid, waterrijk vogelparadijs met natte weiden en hooilanden. We kunnen er een wandeling van 9,9 km of 5 km doen. Misschien  spotten we er Betty en Paul, de zeldzame zeearenden die er regelmatig worden waargenomen. Een goede verrekijker meenemen?

Datum
3-daags arrangement (2 nachten) van vrijdag 4 oktober t.e.m. zondag 6 oktober 2024 met ontbijt en avondeten.
 

Prijs
€ 169 per persoon op basis van een tweepersoonskamer voor het pakket.
€ 249 per persoon op basis van één persoon in een tweepersoonskamer voor het pakket. Gezien er geen éénpersoonskamers zijn en er een grote meerkost is voor een single, is het de singles aan te raden afspraken te maken om een tweepersoonskamer te delen


Dit zijn ongeveer dezelfde prijzen als vorig jaar en nu zelfs met inbegrip van 2 avondmaaltijden. Anderzijds is de zondagslunch dit jaar nog niet verrekend.


Pakket

  • 2 x overnachting met ontbijtbuffet.
  • Vrijdag en zaterdagavond 3-gangen diner in het hotel.
  • Gratis parkeren.
  • Toeristenbelasting bestaat er niet.


Niet inbegrepen:

  • Middagmaal op zaterdag.
  • Middagmaal op vrijdag voor degenen die voormiddagwandeling meedoen.
  • Afsluitende zondagslunch. Juiste menukeuze later vast te stellen onder de deelnemers. Huidige mogelijkheden variëren tussen 17 en 28 euro.
  • Drankverbruik.


Programma:

Samenkomst

  • Vrijdag om 11 uur,  op de markt van Lo-Reninge, Markt 2, 8647 Lo-Reninge = GPS-adres.
    of
  • Vrijdag om 13.30 uur op de parking van Hotel Hinterland, Beauvoordestraat 9, 8691 Izenberge = GPS-adres.

11.00 uur: wandeling 2,5 km.
13.30 uur: wandeling 6 km.


Inchecken: na de wandeling.


Vanaf 18 uur: avondmaal in groep in het hotel.


Zaterdag:

Vanaf 8 uur: ontbijt.

Voormiddag: na het ontbijt met enkele wagens ons verplaatsen naar Fintele voor wandeling van 8 km (eerste lus).

Middag: vrij middagmaal in Fintele.

14 uur: wandeling 8 km (tweede lus voor de doorzetters). 

Vanaf 18 uur: avondmaal in groep in het hotel.
 

Zondag:

8 uur: ontbijt. Na het ontbijt uitchecken.

9.45 uur: met de wagen naar de Blankaartparking (al richting huiswaarts).

10.15 uur: Blankaartwandeling van 9,9 km of 5,5 km.

12.30 uur: afsluitend middagmaal in restaurant Bourgondisch Schild. Menu later onder de deelnemers te bepalen.
 

Wandelleiding: Jean Pierre Bauwens.

Inschrijvingsperiode: uiterlijk tot 1 mei 2014

Inschrijving:

Inschrijven doe je via deze link

Pas op:

De inschrijvingen zijn afgesloten
Klikken op bovenstaande knop inschrijvingen zal een foutmelding weergeven.

Vul al je velden met een * in en druk op de knop verzenden. Je krijgt onmiddellijk een mail met de bevestiging van je inschrijving. 

Pas op: Uw inschrijving is pas definitief na betaling van een voorschot van € 100 p.p. op de rekeningnummer BE63 4470 0615 8108 op naam van Senioren KBC Gent en dit vóór 15 april

Aandacht

we streven er telkens naar om geen deelnemers te moeten teleurstellen. We reserveerden 10 kamers, zodat het maximum deelnemers kan beperkt zijn tot 20 ‘overnachters’. In geval van een hoger aantal inschrijvingen proberen we extra kamers te boeken (tot 30 september). Indien dit niet mogelijk zou zijn, zullen we voorrang geven aan degenen die regelmatig deelnamen aan onze maandelijkse wandeltochten.

Annulering

kan gratis tot 1 maand vooraf. Houders van een KBC Gold of Platinum Mastercard genieten automatisch van een reisannuleringsverzekering indien de reissom betaald werd via een KBC-rekening.

Wandelcoördinator: Jean Pierre Bauwens – gsm: 0499.48.15.32
 

 

Door deel te nemen aan activiteiten van SKG geeft u ons automatisch toelating om foto’s van u, genomen tijdens onze activiteiten, beschikbaar te stellen via de digitale media. Indien dat niet het geval is gelieve ons dan telkens vooraf te informeren. Dank voor uw begrip. 

Andere activiteiten

Datum Type activiteit Locatie
6 juni 2024 240606 Asselkouter Munte Wandelingen Merelbeke (Munte) Bekijk activiteit
9 augustus 2024 240809 Waar zijn de Romeinen Wandelingen Velzeke Bekijk activiteit
5 september 2024 240905 Hoppepluk Wandelingen Affligem Bekijk activiteit